Friday, April 20, 2012

Penentangan Bermula : DBKL Tolak Permohonan Bersih 3.0Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) tidak mengizinkan BERSIH menggunakan Dataran Merdeka untuk perhimpunan menuntut pilihan raya bersih dan adil yang dianjurkan mereka pada 28 April ini.

Jawatankuasa pemandu BERSIH Maria Chin Abdullah berkata, perkara itu dimaklumkan melalui surat kira-kira jam 11 pagi ini.

Dalam sidang media di Kuala Lumpur hari ini, BERSIH turut membacakan kandungan surat itu kepada pemberita yang memberikan alasan Dataran Merdeka hanya boleh digunakan untuk acara "peringkat nasional" seperti sambutan Hari Kebangsaan dan hari Wilayah Persekutuan.

Menurut pengerusi bersama BERSIH Ambiga Sreenevasan, pihaknya mengutus surat kepada DBKL dan polis pada pagi Isnin.

DBKL sebelum ini menafikan menerima sebarang permohonan daripada gabungan NGO itu berhubung bantahan "duduk bantah" mereka. - Sumber - MalaysiaKini

=================================

Bangsat betul alasan yang dikeluarkan DBKL. Nampak sangat ianya tindakan saat akhir bila satu masa DBKL nafi dah terima permohonan, tetiba pagi ni diowang keluarkan surat tolak. Apakah permintaan untuk pilihanraya yang bersih bukan acara peringkat nasional ? Orang orang DBKL mengundi kat mana ? Yang pastinya bukan kat Zimbabwe ..


  • Apakah perhimpunan kereta merupakan satu acara peringkat kebangsaan ?
  • Adakah perhimpunan motor merupakan satu acara peringkat kebangsaan ?
  • Apakah Karnival Jom Heboh yang difatwakan haram tu satu acara nasional ??
  • Adakah Karnival Iktiraf tu dapat pengiktirafan nasional dari DBKL ?
  • Cemana lak konsert konsert yang berlambak secara tahunan kat Dataran Merdeka ? Peringkat Nasional gak ke ?

Ini semua wayang, DBKL tak ada alasan sebenarnya untuk tolak permohonan Bersih 3.0. Jangan lupa, Di Kuala Lumpur hanya satu kerusi (Setiawangsa) yang dimenangi oleh BN. Selebihnya milik Pakatan Rakyat dan sudah sepatutnya DBKL lebih patuh kepada majoriti. 

Ahhh .. cerita banyak takde ... tolak atau tidak ... Bersih 3.0 tetap akan berhimpun .. yiehaaa~!!


The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

1 comment:

  1. Dbkl mesti dibersihkan bila pr berjaya ambil alih putra jaya. Kekalkan pegawai yg berkecuali dan berani. Buang dan humbankan pegawai yg bongok dan makan tahi Umporno!mereka inilah yg mengaibkan pegawai muda yg tegas dan berkecuali.

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top