Sunday, April 1, 2012

TAGGED UNDER: , ,

Siri Pengkhianatan UMNO Atas Nama Melayu Part IISenarai tanah tanah rezab melayu yang telah berjaya diprojekkan oleh puak puak gerombolan 

1) 22,000 ekar (Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung. 

2) 5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR) 

3) 200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL). Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway! 

4) Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12). 

5) 9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.) 

6)Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort. 

7) Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu. 

Cool 26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM. 

9) 300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vicent Tan untuk projek perlancongan. 

10) Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang. 

11) 13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara - PR atau UMNO? 

12) Akibat kebodohan pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Inilah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara. 

13) Kampung Chubadak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu. 

14) Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur) 

15) Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja. 

16) Tanjong Pagar yg menjadi persinggahan terakhir KTM dan menjadi satu2nya tanah rizab melayu yg tinggal di luar negara telah digadai oleh pentadbiran Najib demi mendapatkan pegangan entiti 60% di Marina Court. 

17) Gunung rizab melayu iaitu Gunung Ulu Kali yg sepatutnya dibangunkan sebagai settlement org asli telah diserahkan secara percuma kepada Lim Goh Tong dan Genting Berhad untuk dijadikan pusat perjudian terbesar asia pasifik.

=============================Aziz     :  Ia tak ia la Din .. rumah yang kau cakap dulu tu dah ada orang yang tinggal  blom ?
Sudin   :  Rumah yang mana tu ?
Aziz     :  Yang kau cakap tu
Sudin   :  Owh rumah tu  ada kosong lagi .. kalo kita apply dapat laa
Aziz     :  Berapa bilik ada Din ?
Sudin   :  Bilik yang aku tengok ada dalam 3 bilik le yang kosong
Aziz     :  3 bilik .. bagus la kita sorang satu ye ? besar ke bilik tu Din ?
Sudin   :  Besar tu tak berapa besar la bilik tu Jiz .. panjangnya tu 7 kaki kau tau ? lebarnya tu membawak ke     3 kaki , dalamnya sama dengan panjang 7 kaki daaa

Aziz     : Besar jugak .. bagus le rumah tu ya .. 7 kaki panjangnya ,, 3 kaki lebarnya ,, ada dalam plak ya .. itu kubur .. tempat kau nak mampos ... kah kah kah kah kah

The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top