Sunday, May 6, 2012

TAGGED UNDER: ,

Isteri Sabung Nyawa Lawan Harimau, Suami Tolong Rakam Je ..


Foto : Detik sabung nyawa antara seorang wanita Britain dengan cheetah yang 'jinak' ketika percutian keluarga mereka ke Safari Park, Afrika Selatan.

Saksikan lebih banyak foto kejadian serta artikel dari sumber : dailymail.co.uk
  • Wanita yang berusia 60 tahun ini mengalami pendarahan yang banyak selepas serangan 
  • Suami wanita tersebut merakamkan setiap detik kejadian .. uuuu, sangat cemerlang .. wadehex
  • Menurut doktor, beliau bernasib baik kerana tidak kehilangan mata akibat serangan tersebut
  • Seorang kanak kanak perempuan berusia 8 tahun juga menjadi mangsa serangan
  • Pengurus taman tersebut berkata, harimau tersebut mungkin menyangka ia adalah waktu bermain


PORT ELIZABETH – Percutian bagi seorang pelancong British di Afrika Selatan bertukar ngeri minggu lalu apabila dia, yang cuba menyelamatkan seorang gadis dari dibaham, nyaris maut diserang haiwan itu.

Violet D’Mello, 60, dari Aberdeen berkata, dia berdepan dengan ambang maut di Taman Krangga Kamma,  Port Elizabeth, ketika mengunjungi taman itu bersama keluarganya.

Ketika menceritakan pengalamannya kepada Herald Online, D’Mello berkata, dia bersama satu lagi keluarga berhasrat untuk mengambil gambar secara dekat bersama haiwan tersebut, dari ruang sangkar.

Tiba-tiba, salah seekor harimau bintang melarikan seorang budak perempuan daripada keluarganya.

D’Mello berkata, selepas kanak-kanak perempuan dibebaskan, adik lelakinya berusia tujuh tahun pula berlari ke arah harimau bintang.

“Ketika saya cuba menghalang dia, sesuatu menerkam saya dari belakang,” katanya dipetik BBC.

Ketika seorang kakitangan taman itu cuba menarik harimau bintang, seekor lagi cuba menyerang wanita emas itu.“Peristiwa tersebut bagaikan mimpi ngeri bagi saya, keluarga yang lain teruja untuk mengambil gambar pada awalnya, namun kejadian menjadi bertambah serius dalam masa yang singkat,” katanya lagi.

D’Mello cedera di bahagian kepala, perut dan kaki dalam kejadian itu, yang dialami ketika bercuti bersama suaminya.

Suami D’Mello, Archibald memberitahu, isterinya terpaksa menerima banyak jahitan di paha dan percaya ia akan meninggalkan parut teruk.

Dia juga berkata, ketika kejadian isterinya tidak mempunyai sebarang senjata hingga ada orang dari luar menghulurkan kayu untuk menghalang harimau bintang itu dari terus menyerangnya.

Isterinya kehilangan banyak darah kerana cedera di kepala dan terpaksa  menghabiskan masa 48 jam di katil akibat kejadian ngeri tersebut.

Taman tersebut kini ditutup kepada kunjungan orang ramai bagi memudahkan proses siasatan dikendalikan.

Nota :

Suami wanita tersebut cakap, isterinya tidak punya senjata sehinggalah orang luar menghulurkan kayu untuk menghalang serangan dari harimau tersebut. Kenyataan ini sangat gay .. kah kah kah kah .. dia punya banyak masa untuk melakukan fotoshot tanpa mempunyai masa untuk cuba menyelamatkan isterinya. Dunia hari ini memang dah membuktikan, foto yang rare lebih berharga dari sebuah nyawa.. 2 kali malang untuk wanita tersebut.

Berbanding di Malaysia, dalam masyarakat orang asli, ada seorang isteri yang berjaya menyelamatkan nyawa si suami dari menjadi mangsa dibaham harimau dengan hanya menggunakan sebatang senduk.

Moralnya ? Lu pikir la sendirey ~!!

The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

1 comment:

  1. TERLAMPAU SYOK, ASYIK SAMPAI LUPA APA YG PATUT DIA BUAT..

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top