Monday, July 9, 2012

TAGGED UNDER:

Tinta Hijau Ke Atau Tinta Hijau Di Kaki Bukit ?


Pagi ni wa memang terkejut dengan berita yang tersebar mengatakan Tinta Hijau Di Kaki Bukit @ Tintahijau DKB telah kembali kerahmatuLlah. Malah banyak facebook update dan blogger blogger pon turut memuatkan cerita yang hampir sama merujuk kepada Tintahijau DKB adalah orang yang sama dengan Nik Hazman yang dikhabarkan menemui Al Khalik ketika melakukan ibadah Umrah.

Apa yang membingungkan wa, sepanjang yang wa tahu Tintahijau DKB adalah blogger yang berasal dari Jerteh manakala arwah Nik Hazman pula berasal dari Kg. Kok Lanas Kelantan.

So wa tinjau le laman facebook Nik Hazman & Tinta Hijau Di Kaki Bukit untuk mengesahkan apa yang bermain dibenak wa ..

Info Wall Arwah Nik Hazman

Info Wall Tinta Hijau DKB


Memandangkan facebook Tinta Hijau Di Kaki Bukit dah lama terbiar tanpa update, ianya bagai membenarkan tanggapan bahawa beliau dan Nik Hazman adalah merupakan dua nama yang dimiliki oleh orang yang sama .. Maklumat tempat asal mungkin sengaja dibiarkan berbeza untuk menyelindungkan identiti.

Tapi, kemudiannya wa terbaca plak satu post yang ada kat wall Tinta Hijau Di Kaki Bukit yang bertanyakan kesahihan identiti persis apa yang wa rasakan. Terpanggil untuk turut mengetahui lebih lanjut, wa klik pada post tu Nah .. Terpampang penerangan dari sorang Hamba Allah (Dari Perantauan) yang mengatakan Nik Hazman adalah juga Tinta Hijau tapi BUKAN Tinta Hijau Di Kaki Bukit seperti yang difahami oleh kebanyakan orang. 

Info wall Tinta Hijau (see .. juga dari Kota Bharu)


Tinta Hijau juga adalah merupakan seorang blogger dan alamat blognya adalah Akutintahijau.

Jika Arwah Nik Hazman adalah juga Tinta Hijau maka blognya bukan Tinta Hijau Di Kaki Bukit.

Tapi kekalnya Tinta Hijau Di Kaki Bukit untuk tidak bersuara juga menimbulkan seribu persoalan .. ada sesiapa yang boleh mengesahkan ?

Blog Aku Tinta Hijau 


Wallahua'lam

Nota : 
 • Alfatihah dan doa buat arwah Nik Hazman
 • Tinta Hijau Di Kaki Bukit adalah antara blogger terawal yang wa bagi bloglink selain biaqpila, abunawas, ayyid manjadda dan kopitarikkaw 


The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

2 comments:

 1. As salam

  mohon buat pautan blog:

  suasanapolitikmalaysia.blogspot.com

  Terima kasih.

  ReplyDelete
 2. @Suasana Politik Malaysia bro .. blog suasana politik malaysia memang dah lama ada dalam blog list .. cuba scroll ke blog santai sebelah kanan

  ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top