Wednesday, June 20, 2012

DSAI Menang Kes Terhadap Nallakaruppan .. Rumbe Nalla Reke~!!

KUALA LUMPUR 19 Jun: Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini membatalkan permohonan pembelaan Datuk S Nallakaruppan berhubung tindakannya memfitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim kononnya Ketua Umum KEADILAN itu menerima RM60 juta daripada Magnum Corporation.

Peguam Anwar, Latheefa Koya dalam satu kenyataan memberitahu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Su Geok Yiam dalam kamar selepas mendengar hujah kedua-dua pihak menolak permohonan Nallakarupan itu.

Alasan hakim tindakan Nallakaruppan itu remeh, penafian semata-mata dan menyalah guna proses mahkamah.

Dakwaan itu dibuat Nallakaruppan pada 23 Ogos 2008 dan diterbitkan dalam Mingguan Malaysia di bawah artikel bertajuk “Didakwa Terima 60 Juta.”

Mahkamah mengarahkan Nallakaruppan membayar kos ganti rugi terhadap Anwar dan jumlah tersebut akan dinilai kemudian.

Anwar turut diwakili peguam M Afiq Noor manakala Nallakaruppan diwakili Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah, Abishegam Sarah dan Nurul Nabiha.

=========================

Satu setel, satu lagi dalam proses. 

Wa naik heran, banyak betul duit puak puak ni untuk membayar saman saman yang dikemukakan oleh PR. 

Seolah olahnya ada satu badan yang ditubuhkan untuk mengelola tabung membayar saman fitnah dan tabung itu akan membayar kesemua saman yang chai ameno/bn kalah dimahkamah.

Sebabnya..
Mungkin Nalla merupakan seorang businessman, tapi untuk membayar sejumlah RM100 juta, amaun yang dipohon oleh pihak DSAI, wa tak fikir duit tu akan keluar dari poket beliau sendiri. Itu kerugian yang boleh diramal dan sebagai seorang bisnesman, risiko macam tu perkara utama yang ada dalam pertimbangan.

Tapi, Nalla meneruskan juga fitnah fitnah yang direkacipta untuk menyerang DSAI, walaupun dia tahu isu isu yang dilambungkan tidak mempunyai asas yang kuat dan mempunyai peluang yang besar untuk disaman  lalu kalah  dimahkamah.

Itu pendapat wa la, atau mungkin Nalla adalah salah satu manusia suci yang dah tak perlu pada duit dan menjatuhkan kredibiliti DSAI hanyalah hobi waktu senggang bila takde game tennis.. kah kah kah


The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top