Tuesday, March 15, 2011

Cara Cara Nak Meroketkan Fesbuk Luorang Yang Lembab



Luorang mesti terasa ati ngan fesbuk lately ni sebab slow tak tentu arah kan ?
alaaaa .. toksah memalu le nak ngaku .. dan jangan nak merajuk
takpe .. dont be khuatir .. menda free memang banyak masalah .. kah kah kah
so kat sini wa share kan cemana luorang nak fesbuk luorang laju tahap lupa diri

Ikut je step by step .. mudah mudahan mujarab
eiceh .. macam haremz .. kih kih kih


Facebook.
Untuk pengguna Windows aje .. yang lelain .. wa tak khatam ..


  1. Memula gi ke fail .. C:\Windows\System32\drivers\etc\
  2. Dalam fail ...\drivers\etc\ tu luorang akan nampak fail hosts
  3. Lepas tu luorang kopipes fail hosts tu ke desktop (tak leh nak edit kalo tak pindahkan dulu)
  4. Kemudian bukak fail hosts tu dengan notepad.exe


Fail yang luorang dah bukak tu akan nampak gini :
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost


Kemudian luorang tambah line kat bawah tu (bawah # ::1 localhost) dengan menda yang wa tandakan merah ni :

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

So .. dia akan jadi gini ...

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com


  • Then .. save laa 
  • Next step .. kopipes balik kedalam fail asal dia (..\drivers\etc\)
  • Replace le fail hosts yang lama ..
  • Kemudian bukak browser, taip www.facebook.com.

Lepas tu luorang boleh le berlagak sampai tak sedar diri 
kah kah kah kah kah 


 Nota :

  1. Ni le cara cara nak menjampi fesbuk bagi dia laju .. kalo tak menjadi .. jangan salahkan wa .. terajangkan aje pc luorang tu .. kah kah kah kah 
  2. Menda ni utk pengguna kat Malaysia je .. kalo luorang dari Burkina Faso atau Surinam .. tak mendatangkan hasil yang dicadangkan .. ngabihkan boreh yo ..
  3. Kat bawah ni wa paste sekali post original dia .. ye le .. mana le tau .. luorang spik inglish je.. huhuhu



Facebook.
Windows Only:
Go to C:\Windows\System32\drivers\etc\
Open hosts file with notepad.exe
Add the following:
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com
Save.
Open your browser, key in www.facebook.com.
Enjoy the superfast speed!

Your hosts file should look like this:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

How to Edit Hosts File

1.Copy hosts file to > desktop.
2.Edit.
3.Paste back > C:\Windows\System32\drivers\etc\

This is temporary solution to fix the speed issue with facebook.
GOOD LUCK. 

Lock And Lolz Baybeh

Monday, March 14, 2011

Adoih .. Sengalnya Si Bik Mama


Huhuhuhu ... apakemenda le dia ni merapu ..
Dah tersampuk ngan puaka Sundel Bolong ke ?
kah kah kah kah kah kah 

Weyh Bik Mama ..
Lu dulu amik jurusan apa eh ?

Pasal gempa bumi ni .. bidang dia seismologi
Apa kena ngena ngan green technology ?
Lain le kalo lu nak cakap pasal FLOM dan Bakti
Yang tu kena amik jurusan puaka tebing tinggi
kah kah kah kah kah 

Tsunami le dol .. natijah dia memang strange
Langsung takde kena ngena ngan climate change
Apa lu ingat semua kat negara ni cop dacing ?
Abih semua sekali lu borong kasi kencing ...
kah kah kah kah kah kah

Weyh Bik Mama
Apsal lu tak cakap ... tu kesan Teorem Phytogoras ??
Tak pon disebabkan kesilapan Hukum Tangan Kanan Fleming
Alang alang nak gelembong .. biar orang kampung melopong
kah kah kah kah kah kah
 

Sama Sama Mendebik

Web / Blog PAS

Turut Mendebik

Sembang Je La

Site Info

free counters

Site Resources

Debik Karmic Copyright © 2011-12 Karmic Contact: Email To Karmic