Friday, March 11, 2011

Gempar - Coke Ada Alkohol ?? - Mesti Baca

Sape yang tak pernah pegang menda ni .. angkat tangan ~!!
Sape yang tak pernah nengok tin ni .. err.. sila daftar kat Pejabat Pendaftaran Negara sekang sebab luorang mungkin bukan berasal dari negara ni .. kah kah kah kah kah

Takyah nak kelentong laa .. dari owang Perlis sampai le ke Sabah .. sekurang kurangnya sekali luorang  mesti pernah minum menda ni .. tak kira le samada sedar atau diluar kemampuan untuk menolak ..

Toksah kata owang lain ... Wa sendiri pon selalu gak togok menatang ni masa memuda remaja dulu .. sekang ni takde le sebab kesedaran wa pasal tahap gula dah lebih tinggi skit dari pokok petai yang pandai menangih dan kecoh kat negara ni minggu lepas .. tapi pokok petai tu lagi sadis .. dipercayai bersumber air kencing riang riang .. dan yg lebih buat wa nak guling guling gelak sebab bebaru ni keluar kenyataan yang air yang keluar dari pokok tu ada kemungkinan dicemari air kencing tikus ...adoih .. rakyat Malaysia tak abih abih ngan kencing .. sinonim sungguh .. dah le ngan ahli politik pon selalu kena kencing .. kah kah kah kah kah

uish .. bek tu de poin .. apsal lak wa tetiba nak bawak cerita Coke ni .. ??

Gini .. pada satu hari yang cemerlang .. takde angin .. takde ribut .. tetiba Al Jazeera sudah kasi bongkar rahsia yang terpendam lebih dari 100 tahun .. ini bukan rahsia FIS atau CIA .. juga takde kena mengena pon ngan OSA atau Akta Rahsia Rasmi Kerajaan .. Tapi apa yang Al Jazeera selongkar ni .. rahsia resepi pembuatan Coca Cola yang sesilap dah sebati ngan darah kita owang Islam .. bukan kat sini je .. malah satu dunia woooo ...

Tak caya ?? moh kita sesama follow ..


Kalo kat sini tetiba je padam atau takleh baca .. luorang boleh nengok terus kat --> Youtube 

Kemudian diwar warkan plak kat dalam radio amerika nun .. Stesen Radio Chicago - This American Life .. dan disahkan memang kena tuba ngan alkohol dalam Coke tu ..

Then .. sehari je lepas tu .. sowang lagi manusia dah mencabul kerahsiaan resepi ni .. menurut sumber tu .. rahsia tu dia dapat dari satu buko nota yang dah berumo 130 tahun dan kepunyaan member baik kepada mamat yang cipta Coca Cola ni ...

Jom kita skodeng plak resepi dia ...


Luorang nampak tak amenda yang wa nak highlight ?? tu .. untuk setiap 5 gelen sirap .. dia campo kan plak 2 auns dari campuran .. errr .. termasuk le alkohol .. perghh .. patut le miong je minum Coke .. kena plak campo ubat batuk .. aih .. cam ada pengalaman je .. kah kah kah kah kah

Kemudian .. untuk berlaku adil .. eicewah .. wa siarkan plak satu penafian dari tokey Coke kat Malaysia sehari lepas rahsia resepi tu terbongkar ..

Kena skodeng lagi ni ..


Mamat tu (Kadri Taib) kata .. dey .. mana de alkohol dalam Coke ?? itu ramuan cuma ada beberapa ramuan yang memang takleh nak didedahkan aje .. kah kah kah kah kah kah 

Penafian ni bukan je datang dari Malaysia .. tapi senada gak ngan beberapa negara teluk .. antaranya luorang boleh baca kat Gulftoday ataupun kat The National .. hehehe .. sama je cara penafiannya tu .. nafi nafi nafi .. kih kih kih .. Coke tu nama besar le dey .. setakat nak cover up gitu .. celah gigi je laaa ... geng geng yg bersekongkol ngan kapitalis memang gerenti aaa nak kaver bontot .. sape nak rugi beb ??

Alih alih .. 4 - 5 hari lepas segala penafian tu berkumandang .. Syarikat Coke Israel dah kena saman (20hb Feb) sebab mengedarkan minuman yang mengandungi Alkohol .. dey machia ... Israel tu bukan negara Islam tau .. tapi kena saman gak .. bukan sikit .. 1.2bilion duit diowang maa .. errr.. wa tak tau le conversion dia dalam RM . Menda ni dilaporkan dalam laman niaga israel .. yang luorang boleh baca direct kat cini --> Globes.co.il .. adoih .. nak kata apa lagi dey ~!?? 

Perghhh .. kalo cam ni .. jom kita try kumpul ramai ramai plak .. kasi saman sama Coke Malaysia .. amacam .. ada brani ??  .. saman kasi up la RM7 bilion .. boleh challenge Menara warisan Bik Mama ... kah kah kah kah kah 

Thursday, March 10, 2011

Cara Siasatan SPRM Memang 'Berhemah'


Ho yeah ..
Luorang boleh baca ke idak ?? kalo takbley ... pakai mikroskop ..
kah kah kah kah kah kah ..

Mamat ni dari pembacaan wa .. memang asli dari gerombolan ..
Kalo idak pon .. mungkin sekadar kontraktor cari makan
Nak jatuhkan Norza .. dia kena paksa buat pengakuan
Biasa aa puak BN .. ada je yang dikambinghitamkan .. kesian ..
kah kah kah kah kah kah 

SPRM punya cara siasat perghh .. memang sadis
Gertak , belasah ngan ugut .. dah lebih dari polis
Mana le diowang ni dapat perangai cam iblis
Almaklum le .. sebab sebantal ngan parti cap keris
kah kah kah kah kah kah 

Nota : Kalo gini le cara siasatan .. jangan kata beng hock .. wa pon boleh kena tekanan perasaan wo .. sesilap kat situ gak wa nangis .. kah kah kah kah kah 

Tuesday, March 8, 2011

Realiti Hujan Batu Di Negeri Sendiri - Benjol

perghh .. kalo batu ni yang jadi hujan .. bukan sekadar benjol .. tapi .. kojol .. kah kah kah kah kah 

Hari ni wa cuma buat blogwalking sebab kepala hotak wa kusut .. semalam pon wa tak update blog .. tapi apa de hal .. blog wa bukan ribu riban orang datang .. sape nak heran ye dak ? blog ciput .. tapi takpe,  wa sedar keadaan tu .. kah kah kah kah kah .. 

Alih alih wa terbaca satu komen dari blog otai Tukar Tiub (luorang boleh nengok kat sebelah kiri tu dia punya blog link) .. tanpa menunggu lebih lama .. wa cilok komen tu buat update .. sebab apa yang mamat tu luahkan adalah apa yang sebenar benarnya berlaku .. sebab wa sendiri pernah mengalaminya .

Luorang bayangkan le .. satu tin coke kecik 22pence .. wa beli 4 tin waktu petang untuk stok lepak masa malam .. tak sampai pon sepound sterling (masa wa lepak sana tahun 95 , conversion dia RM4 = £1 .. lepas tu kerja part time melambak .. sejam = £4.50 .. skang ni wa tak tau le rate dia) .. masa tu tiket tube (khidmat ketapi bawah tanah) untuk semua area baru £3. 60 sehari.. pegi le kemana mana destinasi pon .. turun naik ketapi sambung naik bas sampai lebam .. CD Metallica baru £5 je .. pendekata .. 10 pound tu susah betul nak abih dalam sehari .. kat Malaysia ?? RM50 gi pasar malam .. abih gitu je .. tak perasan .. kah kah kah kah kah kah ..

Ah wa malas aa nak ngomel bebanyak .. nak mandi .. luorang baca je la .. wa nak cakap .. tu le realitinya 

================================

Satu masa dulu,adik aku pernah menetap di UK selama lebih setahun. Tapi adik ipar aku duduk situ dah lama,dekat 6 tahun.Duduk situ,kerja bukannya kerja besar,kerja pun chef kecil-kecilan dekat restoran.Adik aku pulak kerja jadi baby sitter.Gaji,takde la besar, tak sampai pun seribu pound tak silap aku...tapi... 

1. Baju kat sana 3 pound. Kat Malaysia baju2 tu hanya dijual di Pavilion,KL.Baju orang kebanyakan di UK ,baju orang kaya di Malaysia . 

2. Kasut Lacoste kat sana 20 pound. (wa tambah .. CAT 40pound , Dr Marten 25pound je)

3. Sewa bilik ada dapur 200 pound. (wa tambah .. studio room just 10 pound sehari.. kat tengah kota London woo .. bukan area setinggan ..  kah kah kah kah)

4. Transportation,takde,naik bas,naik tube,satu hari punya tiket 5 pound unlimited ride.Tak payah tunggu lama, paling lama tunggu bas,5 minit 2 bijik datang.Naik tube tak pernah rasa tak selesa.Ada Oyster kad,senang nak ke mana-mana. 

5. Pegi Asda ke Tesco ke, beli barang dapur,satu troli 20 pound.Lepas untuk seminggu. 

6. Tak pernah rasa nak beli kereta sebab membazir, orang kaya berlagak aje pakai kereta ke mana-mana. 

7. Jalanraya sesuai untuk bawak basikal.Adik ipar aku, main transportation dia,basikal,undang-undang...wajib pakai helmet. 

8. Tambang tube nak ke airport...3 pound. 

9. DVD ori sekeping 3 pound.Aku beli Ice Age 1 dan 2 boxset 6 pound. 

10. Apa-apa barang pun mcm pakaian, tak puas hati dengan produk, boleh pulangkan dalam tempoh 30 hari, takde banyak soal asal simpan resit dan tag tak dicabut. 

11. Dan aku malas nak cerita pasal Black Friday dan sale musim panas... 

12. Bayangkan anda mampu beli kereta Mercedes second hand cash... dengan hanya mengeluarkan 500 pound. Sini? Hutang 5 tahun untuk bayar kereta second hand.. kereta di UK tidak ada value sangat kerana... pengangkutan awam membuatkan kereta tidak relevan dan penting dalam hidup.Perkhidmatan teksi adalah sesuatu perkhidmatan premium sebab teksi tidak diperlukan sangat. 

Bila dia balik Malaysia, 

......kerja mesti kena ambik overtime, kalau tak duit tak cukup. Barang makanan sekali pegi beli Rm200. Nak pegi beli barang pun susah sebab public transport susah. Apa yang Ismail Sabri Yaakob pelik macam mana RPK boleh hidup mewah kat UK kalau orang Malaysia yang kerja dia waiter kedai makan dekat Malaysia Hall pun boleh hidup senang kat sana? Adik ipar aku balik sini, sambil hisap rokok dengan aku dia tanya aku, "Apasal hidup kat Malaysia ni susah sangat?" 

Lagi la pelik bila menteri tanya apasal ramai orang lebih gemar migrate ke negara lain... Tukang sapu pun boleh hidup senang kat UK . Marah pulak diorang bila rakyat mempersoalkan "Kenapa menteri mampu hidup mewah kat Malaysia ,layak ke diorang?"

8 MAC 2011 3:59 PM Oleh Tanpa Nama 

Sunday, March 6, 2011

Kak Jat - Ketua Kaum Ibu Kategori Islam Sederhana


Amboih .. gelak sakan nampak ..  Foto ni takde langsung kesan tacap atau edit kat memana side pon .. tak yah cari kat memana ..Kalo luorang tetiba nak lari gi kedai nak beli sokabar pon toksah .. buang karen .. takkan jumpa punya .. sebab apa ?? Foto ni hanya keluar dalam sokabar cina edisi timur.

Ni le Islam sederhana yang diperjuangkan oleh umno .. Islam yang boleh geli geli .. boleh pegang pegang .. boleh raba raba .. boleh tunjuk montot .. boleh tunjuk isyarat lucah .. malaysia boleh .. kah kah kah kah kah 

Kak Jat ni wa rasa memang nak lawan bik mama dalam acara peluk berganti ganti ni .. tapi kalo bik mama peluk Ewe Hock yang masih 'ganteng' .. Kak Jat dapat peluk apek ni pon kira jadi laa .. janji sama kategori .. kah kah kah kah 

Weyh .. luorang jangan tanya mana suara Mufti Harus .. nanti dia jawab .. ni cuma cubaan meraih undi .. takde kena ngena ngan agama ..

Jangan tanya ngan puak gerombolan .. sebab jawapannya konfem .. apek tu dah season .. takde nafsu 

Jangan tanya mek masitah .. kang dia cakap .. Takde isu .. tu dah kategori darurat 

Jangan tanya Najib .. sat gi dia kata kalo nak siasat .. proses dia panjang .. buang masa .. 

Jangan tanya Jamil Khir .. dia tengah sibuk intai peluang jadi MB Kedah 

Jangan tanya Kak Jat .. sebab dia berfahaman .. Dosa Individu Bukan Jenayah 

Jangan tanya Bik Mama .. nanti dia kata .. ada ke muka saya ni cam penipu ??

Tapi kalo luorang gian nak menanya .. luorang kena tanya Sex Lek ngan Lian Hoe 

Sebab diowang akan jawab ngan penuh insaf dan penuh kejujuran .... Inilah model pimpinan yang diowang suka dan lebih Islamik .. boleh peluk peluk ..  baru ho liao .. Bukan macam muslimah PAS .. nak salam pon takleh .. tak harmoni .. kah kah kah kah kah 

Weyh kaum ibu .. agak agak laa kalo nak berpolitik .. jangan sampai Maruah Islam tergadai .. luorang jangan sangka apek tu takde terasa bahang dijiwa .. luorang takkan tak ingat .. seorang atuk bebaru ni berumur lebih 70 tahun pon boleh rogol cucu .. 

Kak Jat plak .. tak geli geleman ke ? .. ke ape ? kah kah kah kah kah kah 

Gedik Minah Sengal Yang Biadap Dan Bengap

Foto : Ayah Pin Dalam Bertanda Bulat

Hari ni .. ada satu minah sudah bikin wa bebetul panas .. sesuka ati je nak samakan Tuan Guru ngan ayah pin yang sesat barat tu . Dia lupa ke yang ayah pin tu pengikut tegar umno terengganu ? Itu le dia .. dah kalo ikut sangat resam melayu.. agama boleh letak tepi .. asalkan melayu kena dulukan ..

Kelebek punya kelebek, wa terjumpa le blog persatuan dia ni .. Jaringan Melayu Malaysia - JMM. Kan dah kata .. memang ultra melayu punya puak .. sama je le pemikiran dia ngan Perkasam. Penuh dengan agenda kemelayuan .. bukan le wa kata salah kalo nak perjuangkan bangsa .. tapi agak agak la .. agama kena utamakan .. baru le nak berkepak pasal bangsa.

Luorang kalo nak skodeng blog diowang .. cari sendiri kat kedai google .. tapi wa bagi le keyword dia .. jaringanmelayumal. Maleh nak link kan dari blog wa .. buang karen.


Tu minah ni punya nama Farahana Jamaludin . Bagus sangat ke dia ni ? Tu le .. kekecik dulu suh belajar agama taknak .. dok gi main pondok pondok .. dah besar bangang melantun lantun . Suka suka je label Ulama ngan ayah pin .. weyh .. lu ngaji ngan Chua Sex Lek ke ?

Lepas tu .. atas kehebatan geng geng FB skodeng .. akhirnya .. dapat le wa nengok muka minah ni rapat rapat .. ni wa paste foto diowang kat sini .. luorang jangan buat modal plak ..  kah kah kah kah kah


Ni le dia minah yang rasa terlebih inci ni .. bajet cun .. tapi senget .. kah kah kah 

Weyh .. Tudung pon idak .. kening pon cukur .. dada tak reti nak tutup .. ada hati nak serang ulama .. kah kah kah kah kah 

Weyh .. kalo cam mek masitah . ada gak le owang nak angguk ..

Ni lu sape ? kah kah kah kah .. jadi cikgu tadika pon blom tentu lepas .. hadoih .. lu gi tackle Pak Brahim Ali le .. sesilap dia berahi nengok lu .. kan sesama juara melayu .. kah kah kah kah kah 

Weyh minah .. lain kali kalo lu nak samakan ayah pin cam gambar kat atas sekali tu .. lu kena nengok gambar kat bawah ni ... baru regu .. kah kah kah kah kah 

Fatwa Artis Rujukan Tertinggi Melayu

Foto : Cilok dari net .. yang ni tak yah pening pening .. kah kah kah kah kah 

Hari ni, wartawan hiburan U.Meloya yang guna nama pena Siti Jarum menasihatkan Bob Lokman supaya tak pening .. pening sebab kata masuk PAS sebab dah nak cari kemurnian Islam .. pening sebab pakaian Bob Lokman lebih Islamik dari penyokong PAS yang lain .. aih .. bih tu kenapa ?

Bab yang lain wa taknak sentuh .. sebab senada je owang yang dok dalam otak nasionalis sekular ni .. politik ngan agama dua entiti berbeza ..

Kalo luorang berminat .. luowang baca terus dari Utusan Meloya 

Yang wa nak debik ialah apa yang jadi intipati kepada kekusutan yang melanda kepala hotak Siti Jarum ni ..

Siti fikir adalah lebih baik kalau Bob cakap nak berjuang politik bersama-sama Pas kerana Bob yakin strategi politik mereka. Tak adillah kalau Bob memberikan kenyataan yang mengelirukan mengaitkan dengan Islam. Bob, orang Melayu akan lebih percaya cakap Bob. Kesianlah kalau dia orang diberikan maklumat yang keliru. Orang lebih percaya cakap artis daripada ulama. Artis kita pula boleh menyanggah fatwa ulama, misalnya bergomol macam kambing berasmara tak apa. “Fatwa” artis kata itu “sekadar lakonan saja.” Inilah yang bahaya.

Owh .. patut le susah sangat nak terima politik Islam .. sebab selama ni puak puak ni lebih memegang fatwa yang dikeluarkan oleh para artis berbanding ngan ulama .. kah kah kah kah kah

Gitu le serabutnya pemikiran luorang .. yang dikatakan artis tu lebih diangkat dan dimuliakan dari ulama.

Dari Sahal Bin Saad As-Saidi RA berkata: Rasulullah SAW bersabda: Ya Allah jangan kau temukan aku dengan suatu zaman di mana para ulama tidak diikut lagi dan orang yang penyantun sudah tidak lagi disegani lagi. Hati mereka seperti orang 'Ajam (pada fasiqnya) lidah mereka seperti lidah orang Arab pada fasihnya.


-HR Ahmad-

Weyh Siti .. bila lu meninggal .. artis ke yg tolong semayang jenazah ? huhuhuhuhu 

Tuan Ibrahim .. Kasi Kering Kontang Laaaa

TEMERLOH, 6 Mac: Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man (gambar) akan memfailkan saman terhadap akhbar Utusan Malaysia dan TV3 kerana didakwa memfitnah beliau membeli tanah peneroka Felda yang sebenarnya dibeli oleh pihak lain.

Berdasarkan laporan blog-blog Umno, semalam Utusan menyiarkan tiga artikel berturut-turut yang menuduh Tuan Ibrahim mengambil kesempatan daripada peneroka tanah rancangan yang kesempitan hidup dengan membeli tanah mereka.

Malah Utusan turut menuduh disebabkan pembelian tersebut, tuan tanah asal tersebut kini hidup dalam serba kedaifan.

Pertuduhan terhadap Tuan Ibrahim turut dilaporkan Buletin Utama di TV3 pada sebelah malamnya walaupun selepas pembeli sebenar tanah tersebut, Ibrahim Osman membuat pendedahan sebenar dalam satu sidang akhbar di markas induk PAS Kerdau dengan menafikan perkara tersebut.

"Saya sangat dukacita dengan tuduhan itu kerana hasrat beliau untuk membantu saya dan peneroka berkenaan telah bertukar menjadi satu fitnah terhadap beliau.

"Hasil dari jualan tanah Felda tersebut, peneroka berkenaan telah berjaya membangunkan 15 ekar ladang sawit dan juga ternakan kambing dan lembu, bukannya menjadi dhaif sebagaimana didakwa," kata Ibrahim Osman dalam sidang media khas di Markas PAS Kerdau lewat petang semalam.

"Sebenarnya apa yang berlaku adalah, seorang peneroka Felda telah mengiklan di merata-rata tempat mahu menjual tanahnya. Beliau juga telah menemui saya dan meminta saya membelinya.

"Memandangkan saya tidak ada duit, saya telah bertanya kepada Datuk Tuan Ibrahim untuk membantu saya. Dia bersetuju meminjamkan dahulu duit kepada saya dan sebagai jaminan terhadap pinjaman tersebut saya bersetuju menggunakan nama isteri beliau sementara saya 
menjelaskan kesemua pinjaman itu.

"Apabila saya mempunyai duit, saya telah mengambilalih tanah itu dan menggunakannya untuk dicagarkannya kepada pihak Mara atas nama syarikat saya, Syarikat Pintar Kesuma Sdn Bhd,” katanya sambil menambah bahawa soal Datuk Tuan Ibrahim membeli tanah Felda sehingga menganiaya peneroka Felda tidak berbangkit sama sekali dan satu dakwaan dan tuduhan yang tidak benar.

Foto : Ibrahim Osman menunjukkan bukti bahawa tanah itu adalah milik beliau melalui syarikatnya

Dalam pada itu, Tuan Ibrahim yang juga Pesuruhjaya PAS Pahang dalam sidang media itu berkata, beliau tidak mempunyai apa-apa kaitan dengan isu ini dan hanya membantu meminjamkan wang kepada Ibrahim sahaja.

"Media dan Umno hanya cuba mengalih isu sebenar di Kerdau iaitu masalah hutang kerajaan negeri dengan membangkitkan perkara yang tidak benar ini," katanya.

Harakahdaily difahamkan Tuan Ibrahim akan berbincang dengan peguamnya untuk memfailkan saman terhadap Utusan Malaysia dan TV3 serta beberapa pihak lain dalam masa terdekat.

Sumber : HarakahDaily

=============================

Kasi pecah laaaaa
Jangan sekadar suh mintak maaf ..
Kena ajar sampai lebam
kah kah kah kah kah

Standard dah tu ..
Utusan Meloya ngan TV3 suku
Sepusat sepusing dok mengampu
Juara gelembong, bohong dan menipu
kah kah kah kah kah 

Lepas ni Tuan Ibrahim jangan undur
Saman je diowang .. kena kasi gempur
Kalo boleh .. buat sampai diowang menggelupur
Jumlah kasi up .. sampai poket dia bocor
kah kah kah kah kah 

Kalo boleh buat macam si Rais Yatim
Sama blogger Sharpshooter dia mau claim
Padahal blogger umno yg patut kena blame
Sebab sebar isu Robengah yang dia dok aim
kah kah kah kah kah 

Blogger pencacai pon semua kasi redah
Jangan biar diowang sesuka sebar fitnah
Tunjuk experience diowang dalam mahkamah
Bagi diowang tau langit tinggi ke rendah
kah kah kah kah kah 

Nota : Bila Denan kata Pembangkang takde isu .. ini je isu yang beliau boleh bawak ?? memang lidah biawak  kah kah kah kah kah

Swinger - Metode Terbaru Pra-Pasca Pilihanraya


Swinger - Bahasa mudah dia hayun /  hayunan / melantun / ulangalik
atau dalam bahasa standard dia ... mangkuk ayun~!!
kah kah kah kah kah

Lepas je pilihanraya ke 12 ari tu , sebelum PERAK dicabul , sebelum 3 owang wakil dari PR tetiba berubah jadi katak .. luorang ingat tak cerita Adun Bota, Datuk Nasarudin Hashim masuk PKR ? 

Nasarudin menyertai PKR tetapi beberapa hari lepas tu masuk balik ke lubuk Umno. Then, tiga Adun Pakatan Rakyat – dua dari PKR dan sorang DAP – meninggalkan pakatan dan menyatakan sokongan kepada BN. Akibatnya, kerajaan Pakatan Rakyat tumbang apabila tidak lagi mendapat majoriti dalam DUN negeri Perak.

Bebaru ni plak cerita dari Felda Jengka 25, bukan owang lain .. tapi bekas ketua cawangan parti keris gak .. ulangpakai skrip yang sama . Keluar kejap buang angin .. lepas tu masuk balik sebab dah kempis .. kah kah kah kah kah 

Ada 3 kemungkinan yang wa agak dalam kes kes gini ..

1. Mungkin pada awal nya mamat ni merajuk sebab tak diperhatikan.. kemudian kebetulan masa ni ada PRK .. so masa ni lah saat yang terbaik utk buat honar. Ye le ... semua lensa tertumpu kat situ .. kalo masa ni terseliuh sebab pasang bendera BN pon dapat masuk hospital kelas pertama (sesilap  bagi lagi sensasi kata kena kejar ngan petugas PAS) . So dia jump keluar .. baru le dapat perhatian .. kemudian datang le pujukan pujukan yang dia harapkan .. then .. swing balik ke tempat asal. 

2. Mungkin memang dah plan dari awal. Macam kes Adun Bota tu .. ni nama nya perang saraf. Bila dah dilambung isu yang dia sertai kem PR.. bila owang masih ada sisa senyuman .. dia swing balik .. buat owang lain semua terkedu sampai nak telan air liur pon sangkut. 

3. Geng gila glamour .. kah kah kah kah .. yang ni banyak .. setiap kali PRK atau PRU ada je beribu ribu orang yang dah tak percaya pada parti sekian sekian. Kengkadang datang dari cawangan yang tak wujud .. jawatan yang tak pernah ada .. nama orang pon tak pernah tersenarai dalam keahlian.. kah kah kah kah kah 

Apa pon kemungkinan .. geng geng ni semua nya memang tak pernah ikhlas dari awal .. semua ada kepentingan peribadi .. diowang ni samada sedar atau idak, memang tak layak dok dalam mana mana parti pon sebenarnya .. patut kena backhand je .. huhuhuhu
 

Web / Blog PAS

Turut Mendebik

Sembang Je La

Site Info

free counters

Site Resources

Debik Karmic Copyright © 2011-12 Karmic Contact: Email To Karmic