Friday, March 11, 2011

TAGGED UNDER: , ,

Gempar - Coke Ada Alkohol ?? - Mesti Baca

Sape yang tak pernah pegang menda ni .. angkat tangan ~!!
Sape yang tak pernah nengok tin ni .. err.. sila daftar kat Pejabat Pendaftaran Negara sekang sebab luorang mungkin bukan berasal dari negara ni .. kah kah kah kah kah

Takyah nak kelentong laa .. dari owang Perlis sampai le ke Sabah .. sekurang kurangnya sekali luorang  mesti pernah minum menda ni .. tak kira le samada sedar atau diluar kemampuan untuk menolak ..

Toksah kata owang lain ... Wa sendiri pon selalu gak togok menatang ni masa memuda remaja dulu .. sekang ni takde le sebab kesedaran wa pasal tahap gula dah lebih tinggi skit dari pokok petai yang pandai menangih dan kecoh kat negara ni minggu lepas .. tapi pokok petai tu lagi sadis .. dipercayai bersumber air kencing riang riang .. dan yg lebih buat wa nak guling guling gelak sebab bebaru ni keluar kenyataan yang air yang keluar dari pokok tu ada kemungkinan dicemari air kencing tikus ...adoih .. rakyat Malaysia tak abih abih ngan kencing .. sinonim sungguh .. dah le ngan ahli politik pon selalu kena kencing .. kah kah kah kah kah

uish .. bek tu de poin .. apsal lak wa tetiba nak bawak cerita Coke ni .. ??

Gini .. pada satu hari yang cemerlang .. takde angin .. takde ribut .. tetiba Al Jazeera sudah kasi bongkar rahsia yang terpendam lebih dari 100 tahun .. ini bukan rahsia FIS atau CIA .. juga takde kena mengena pon ngan OSA atau Akta Rahsia Rasmi Kerajaan .. Tapi apa yang Al Jazeera selongkar ni .. rahsia resepi pembuatan Coca Cola yang sesilap dah sebati ngan darah kita owang Islam .. bukan kat sini je .. malah satu dunia woooo ...

Tak caya ?? moh kita sesama follow ..


Kalo kat sini tetiba je padam atau takleh baca .. luorang boleh nengok terus kat --> Youtube 

Kemudian diwar warkan plak kat dalam radio amerika nun .. Stesen Radio Chicago - This American Life .. dan disahkan memang kena tuba ngan alkohol dalam Coke tu ..

Then .. sehari je lepas tu .. sowang lagi manusia dah mencabul kerahsiaan resepi ni .. menurut sumber tu .. rahsia tu dia dapat dari satu buko nota yang dah berumo 130 tahun dan kepunyaan member baik kepada mamat yang cipta Coca Cola ni ...

Jom kita skodeng plak resepi dia ...


Luorang nampak tak amenda yang wa nak highlight ?? tu .. untuk setiap 5 gelen sirap .. dia campo kan plak 2 auns dari campuran .. errr .. termasuk le alkohol .. perghh .. patut le miong je minum Coke .. kena plak campo ubat batuk .. aih .. cam ada pengalaman je .. kah kah kah kah kah

Kemudian .. untuk berlaku adil .. eicewah .. wa siarkan plak satu penafian dari tokey Coke kat Malaysia sehari lepas rahsia resepi tu terbongkar ..

Kena skodeng lagi ni ..


Mamat tu (Kadri Taib) kata .. dey .. mana de alkohol dalam Coke ?? itu ramuan cuma ada beberapa ramuan yang memang takleh nak didedahkan aje .. kah kah kah kah kah kah 

Penafian ni bukan je datang dari Malaysia .. tapi senada gak ngan beberapa negara teluk .. antaranya luorang boleh baca kat Gulftoday ataupun kat The National .. hehehe .. sama je cara penafiannya tu .. nafi nafi nafi .. kih kih kih .. Coke tu nama besar le dey .. setakat nak cover up gitu .. celah gigi je laaa ... geng geng yg bersekongkol ngan kapitalis memang gerenti aaa nak kaver bontot .. sape nak rugi beb ??

Alih alih .. 4 - 5 hari lepas segala penafian tu berkumandang .. Syarikat Coke Israel dah kena saman (20hb Feb) sebab mengedarkan minuman yang mengandungi Alkohol .. dey machia ... Israel tu bukan negara Islam tau .. tapi kena saman gak .. bukan sikit .. 1.2bilion duit diowang maa .. errr.. wa tak tau le conversion dia dalam RM . Menda ni dilaporkan dalam laman niaga israel .. yang luorang boleh baca direct kat cini --> Globes.co.il .. adoih .. nak kata apa lagi dey ~!?? 

Perghhh .. kalo cam ni .. jom kita try kumpul ramai ramai plak .. kasi saman sama Coke Malaysia .. amacam .. ada brani ??  .. saman kasi up la RM7 bilion .. boleh challenge Menara warisan Bik Mama ... kah kah kah kah kah 

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

7 comments:

  1. ukwang ajar je kan..pas ni minum coke radix lak..tak yah minum coke lahabau ni..baik aku tak mabok ... Kalau tak tak memasal je...

    ReplyDelete
  2. 8 ounz mana mabuk..

    ntah lah..aku bukan nk defen coca cola...sbb aku pun tk ske coca cola ni..tapi aku ada pndapat mengenai larangan arak..

    Allah larang arak kerana ia memabukkan..

    jadi..benda yg memabukkan adalah haram..iaitu arak..yg mmg konfirm memabukkan..

    tapi adakah barang seperti coca cola dan perfume itu memabukkan??

    sungguh ada barangan2 ini berakohol..??

    adakah jatuh mnjadi haram?

    jikalau benda2 ini mmg kuat dan boleh memabukkan..mmg patut la diharamkan..

    ntah..aku bukan belajar agama tinggi pun..

    harharhar

    ReplyDelete
  3. @pakwe@pakwe; mne leh mcm tu der..arak tetap haram..klo nak kire mabuk bes la klo mcm tu..if someone tu die mnum 5 btol pon xmbuk kre halal lg r arak tu..hmm

    ReplyDelete
  4. Bagi aku, ni semua sekadar khabar angin. Kalau kita tak yakin, kita boleh buat research. Tapi apa-apa pon, Coke ni memang dapat pengiktirafan "Halal" dari pihak bertanggungjawab (Jabatan Agama Islam). Kalau diorang aware dengan khabar angin ni, diorang akan buat penyiasatan. Selagi kita yakin takde alkohol, minumlah walaupun aku rasa Coke ni tak sedap mana berbanding dengan teh tarik atau air lain. Kalaulah betul ada alkohol, tapi pihak bertanggungjawab tak amik peduli (Majlis Fatwa atau Agama Islam), diorang la yang tanggung dosa semua orang Islam di Malaysia yang minum setiap titik Coke.

    Wallah hu 'alam...

    ReplyDelete
  5. Pembetulan... Alkohol bukan arak, tapi arak adalah alkohol.. Dalam setiap makanan yang kita makan, pasti ada alkohol dalam tu... Arak itu najis, lebih kurang sama hukumnya macam air kencing. Untuk coke nie, kalaupun bukan kerana kandungan alkohol yang mungkin bersumberkan arak yang menidak halalkan ia@mengharamkan die, ia tetap menghampiri haram sekurang2nya kerana ia memudaratkan sesiapa yang menikmatinya... maaf seandainya salah.. Wallahu a'lam...

    ReplyDelete
  6. malaysia ni nama jer negara islam, nak cari makanan halal pun susah especially kat sabah..kedai tulis serve no pork tpi x bermaksud makanan yg disediakan halal...apa la pihak berwajib buat, goyang kaki jak pastu tanggung dosa free

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top