Sunday, May 31, 2015

Harga Minyak Naik Seposen .. Yieeehaaaa


kah kah kah .. Undang undang ini sangat bagus .. ini dinamakan Ekonomi .. kah kah kah .. takde apa apa tanda tetiba harga minyak naik .. 

Zaman Najib ni memang tak perlu apa apa indikasi untuk menaikkan harga minyak .. wa tak paham .. luorang paham ke kenapa harga minyak boleh dinaikkan ?? ,.. tapi kalo luorang paham pon tak bermakna apa apa sebab kalo tanya kat menteri yang bertanggungjawab atas perkara ni nanti, jawapannya pon boleh buat luorang dari sekadar sedih dan geram kepada menangis pilu ... kah kah kah 

Harga 7 hari terakhir


Cuma yang wa nak share, harga minyak pada hari post ni ditulis, ditutup pada harga USD65.56 setong ( 29hb sebab market tutup hujung minggu) .. kalo ikut graf memang dalam kedudukan menaik tapi bila kita refer balik pada mekanisma penetapan harga untuk bulan Mei, harga pasaran minyak adalah lebih dari USD67setong .. jadi kenapa masa tu harga minyak stay pada RM1.95sen ?? .. owh lupa plak .. masa tu kan ada  PRK Rompin ngan PRK Permatang Pauh .. nak mampos naikkan harga minyak ?? kah kah kah .. so .. ni lah masa yang sesuai .. kan  ? kan ? kan ?


Harga sepanjang bulan Mei 2015

#BN menang rakyat senang
#Kipidap 
#Moh menyepak itik
Perbandingan Brent & WTI
Nota Kaki :

Brent (Brent Crude) merupakan nilai piawai minyak yang sumbernya berasal dari North Sea (Eropah) yang mana nama Brent berasal dari lokasi pelantar minyak di laut utara, yang dibuka pada tahun 1970. 

Harga minyak Brent menjadi dasar pembentukan harga sejak tahun 1971 untuk hampir 40% nilai minyak diseluruh dunia, dan terus digunakan sampai sekarang ini. 

WTI (West Texas Intermediate ) - adalah minyak bumi yang dihasilkan di Texas (AS), lebih famous penggunaannya untuk minyak industri dan itulah sebabnya minyak ini banyak diminati, terutama di AS dan Cina.


About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

2 comments:

  1. Tahniah dgn komen statistic anda

    Tahukah anda geng ularmak pas tak reti ekonomi? Nk jd TPM tapi English tak reti

    ReplyDelete
  2. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top