Sunday, February 13, 2011

TAGGED UNDER:

Makhluk Aneh Yang Sering Muncul Setiap Kali Ada PRK ..

Sorang lelaki masuk kedalam satu kedai makan .. terus gi jumpa pemilik kedai untuk slow talk ..

"Bang .. Kalo saya boleh tunjukkan sesuatu yang menakjubkan.. boleh tak abang bagi saya minuman segelas ?"

Tokey kedai tu pikir .. laaa .. pedehal .. segelas air je .. terus dia setuju .. "Haa .. amenda yang ko nak tunjuk ?"

So si lelaki tu terus seluk saku jeket dia .. dan keluarkan seekor hamster ngan sebijik piano kecik .. 

Tanpa berlengah lagi .. hamster tu pon tunjuk le ketereran beliau bermain piano .. lagu Isabella lagi ..

Rasa kagum ngan kebolehan yang hamster tu tunjukkan .. si tokey pon tanya le .. amenda yang mamat tu nak minum .. 

Tapi mamat tu balas "errr .. kalo saya boleh tunjukkan sesuatu yang lagi menakjubkan .. boleh tak abang belanja saya makan sekali ?"

"Eish.. hamster tu pon dah cukup bagus .. ada lagi yang lebih bagus ? .. ermmm .. ok .. tapi ko jangan mintak memacam plak .. sepinggan je tau !?"

Bila dah dapat green light dari tokey kedai .. si mamat tu pon seluk jeket dia lagi sekali .. tapi kali ni dia keluarkan sekor katak puru then terus letakkan kat ataih meja .


"eh .. apa lak katak ni boleh buat ?" tanya si tokey ngan muka bebuat terperanjat .. sebab tak sabar 

Sekejapan lepas tu .. bunyi piano kedengaran lagi .. si hamster tu le yang main .. dan sang katak .. menyanyi le plak .. kah kah kah .. eh .. serius .. katak tu pon nyanyi le ikut alunan piano tu ..

Sambil menyatakan kekagumannya .. si tokey pon mula le offer makanan ngan minuman kat lelaki tu tadi .

Dalam pada tu .. ada sowang lelaki lain yang turut berada kat tempat kejadian .. rasa naik suka plak kat katak tu ..

"Bro .. kalo wa offer lu RM10 ribu .. boleh tak lu jual katak tu kat wa ?"

Lelaki tu buat maintain macho .. "ish .. mana boleh .. ni le yang buat saya terus hidup sampai sekarang .. sumber rezeki ni "

13 ribu ?

18 ribu ?

20 ribu ? lelaki tu tetap menggelengkan kepala ...

"Ok .. final call .. wa harap lu terima .. 25 ribu .. tu je yang wa boleh offer kat lu"

Memeranjatkan .. si lelaki tu setuju pulak kali ni .. yang lebih terperanjat ... tokey kedai tu .. tapi ye lah .. yang kan terjadi tetap terjadi .. adoih .. sekali terfalsafah plak dah .. ni tuan saddiq le ni .. ( sebab wa tengah taip menda ni dia berfalsafah kat wall .. kah kah kah ) .. tak caya ??

Iklan - Saddiq Sigaraga karmic.....ok la tuan....kaki harus melangkah kan?....hanya kita yg mampu membimbing nafsu kita.....haluan harus ke laut luas....agar tak tersangkut di pulau.....takkan tiba sampai bila.....
2 minutes ago · Like

kah kah kah .. ok kita sambung cerita ...

Tokey tu cakap "ko dah hilang akal ke ? kalo aku le .. sesenang aku leh jual sejuta hinggit .. pastu glemer plak masuk sokabar .. ni ko jual 25 ribu je .. isk isk isk ... tolak tuah betul la ko ni .. "

Lelaki tu balas .. "rilek aa bang .. yang katak tu bukan boleh buat menda .. yang nyanyi tu tadi si hamster ni .. katak tu MIMING je

kah kah kah kah kah ... hampeh nya katak ... bebuta mamat tu hilang 25ribu 

Moral of the story : balik pada tajuk 
Makhluk Aneh yang sering muncul setiap kali ada pilihanraya kecil ..

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top