Wednesday, February 16, 2011

TAGGED UNDER:

Perhatian : Makluman Dari PDRM - Mesti Baca

Foto : Kat atas ni berok bukan kertas .. so takde kena ngena ngan announcement kat bawah .. harap maklum

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA "

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) 

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Luorang berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk kedalamnya. Luorang start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila luorang melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, luorang dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan luorang.. Jadi luorang parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan luorang tadi.

Bila luorang sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah penyamun ni akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi. Penyamun tu plak mungkin akan merempuh luorang dengan laju semasa mereka melarikan kereta luorang.

Perasan tak kaum hawa? Wa yakin beg duit luorang masih didalam kereta. Jadi sekarang penyamun tu dah  dapat cilok kereta luorang, alamat rumah luorang, duit luorang, dan kunci2 luorang. Rumah luorang dan kesemua identiti luorang telah diperolehi! .. All in one ..BINGO .. so watch out

===============================

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika luorang melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kereta, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana luorang dah baca menda ni.

Wa harap luorang sebarkan kat  kengkawan dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan luorang sudah tentu terkantoi bila dah jatuh ke tangan orang lain.

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

3 comments:

  1. thanks bro.....satu peringat yg berguna....pastinya malang tak berbau....harap2 jangan cium bau asap je kan bro?....

    ReplyDelete
  2. macam macam lu buat


    Rj

    ReplyDelete
  3. dasat2.. la ni mcm2 cara penjenayah.. dah makin advance, ke ikut pengaruh TV..
    yg penting, always beware..
    TQ bro for the reminder..

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top