Friday, April 6, 2012

TAGGED UNDER:

Bahaya Si Ani - Muslim Nilai Progresif

Sumber : MVP Board Of Directors

First of all, wa nak higlight background minah yang terpampang kat atas supaya luorang tak tertanya tanya motif disebalik post wa ni.

Nama Glamour : Ani Zonneveld
Nama Sebenar : Zuraini Abd Kadir
Asal : Kedah
Umur : 49 Tahun
Menetap : Los Angeles

Serba Sedikit Latar Belakang :

Sumber : Wikipedia


- Dia ni pernah menang anugerah grammy award untuk lagu ciptaan dia pada tahun 2005 .


- Dilahirkan di Malaysia, Zuriani pernah tinggal di Jerman, Mesir dan India kerana mengikut bapanya yang bekerja dalam perkhidmatan diplomatik. Pendedahannya kepada pelbagai ragam politik, agama dan budaya telah membentuk beliau untuk menjadi seorang warga dunia .. fuhhh

- Zuriani telah mula mencipta lagu selama lebih 25 tahun dan pada tahun 2005, telah mengambil keputusan untuk menyanyikan sendiri lagu-lagu yang dicipta, yang beliau gelar muzik pop Islam.

- Sebagai penulis lirik dan produser, beliau telah bekerja dengan ramai artis yang album mereka diedarkan di Malaysia, Indonesia, Hong Kong, Jerman, United Kingdom dan pastinya di Amerika Syarikat sendiri.

- Hasil kerjanya menerusi album Datuk Siti Nurhaliza telah diiktiraf Anugerah Industri Muzik(AIM) sebagai Album Terbaik tidak lama dahulu.

- Walaupun menetap di sebuah apartmen di Los Angeles bersama suami, rakyat Amerika, Arthur Zonneveld, 40, yang mengusahakan perniagaan penghantaran runcit, hati Zuriani masih di Malaysia. Beliau pernah menulis lagu untuk Siti Nurhaliza, Ella, Fauziah Latiff, Ziana Zain, dan Liza Hanim. Ini termasuk Bagaikan Puteri yang dinyanyikan Farah dan Jalan Di Sisimu oleh Ella.

Setakat tu le yang wa nak catitkan secara ringkas sebagai intro .. so apa kejadahnya ??

Ok standby dendiam, wa nak start cerita.

Minah ni sekarang merupakan co founder & presiden kepada satu gerakan yang bernama Islam Untuk Nilai Progressive (MPVUSA), satu gerakan yang semakin berkembang kat amerika nun. 

Luorang kalo alert ngan berita semasa, gerenti pernah dengar pasal Amina Wadud yang pernah menggemparkan dunia Islam dengan menjadi Imam solat Jumaat yang mana makmumnya bercampur antara pompuan ngan lelaki ..ni lah gerangan diowang punya group .. liberal seliberal liberalnya. 

Pic terlatest dari MPVUSA
Antara fakta yang luorang tau dalam jemaah ni ..

  • Imamnya seorang gay dan masih terus bergelumang ngan cara hidup gay 
  • Lepas ibadah boleh tonggang todi 
  • Pompuan dia plak boleh kawin ngan orang yang bukan islam 

... dan banyak lagi ah yang wa tak lalu nak tulih pepanjang .. luorang baca terus dari post terbaru Jaweed Kaleem kat Hufftington Post nun. Memana yang maleh nak membaca tu tak yah klik .. buang karen, then memana yang tak paham, luorang cari jalan nak translate kan ke BM sebab kalo luorang pakai google translate alamat macam terjemahan dvd cetak rompak lah adanya ..

Bilamana luorang nengok betapa tunggang langgangnya jemaah yang mengaku sebagai Islam Nilai Progresif ni, dapat tak luorang bayangkan cemana plak kepala otak presiden dia ?

Moh kita sekodeng apa fikrah minah ni .. adoih ..


Biadab ? malah lebih dari tu .. dengan bongkaknya dia interpret yang amalan Islam yang ada sekarang sebagai drakonian dan takleh bawak ketengah tengah masyarakat .. dan sebagai menyahut idea mentornya .. si Amina wadud tu lah, dia pon tak ketinggalan untuk jadi imam kepada makmum yang ada gak terdiri dari golongan jantan.


" if i tell my daughter, 'You can't eat PORK', but also i have to tell her, 'But at the time you're going to die and there's nothing to else for you to eat, you're allowed to eat pork. Please do. Because God loves you, your life so much so that God allows you to break that rule'." The Sun, Sept 7

Kat sini wa tak nak sungkit pasal makan babi, sebab ternyata dia menggunakan kaedah darurah. Tapi susah sangat ke nak sebut Allah berbanding GOD ? then bila wa selongkar lagi ..patut ah.. jawapan dia terang lagi bersuluh ..

"But the most important thing is we, as normal practising people, who are very spiritual, we should all gather together, we should all work together no matter what religion you are because you know, it is all the same God."

dan satu lagi ..

 "All the same God, just praying in different ways. The term 'do unto others what you want others to do unto you'? It is in Islam, in Christianity, in Judaism, in Buddhism, in Hinduism, in Zoroastrian, and on and on."

perghhh .. luorang fikir sendiri la .. jangan tanya dah bab aqidah .. kalo ada yang rasa nak setuju ngan dia .. gi korek lubang kubur .. tanam diri sendiri hidup hidup .. tak yah nyusahkan orang .

Motif wa post menda ni ?? Mudah .. sebab ada satu pertubuhan kat Malaysia yang ada bau bau bacang ngan mpvusa .. menyandang nama sister in islam, jangan pernah pandang remeh pada persatuan ni ..dan.. weyh .. Hassan Ali .. lu bila nak start kerja neyh ?? ..

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top