Sunday, April 1, 2012

TAGGED UNDER: ,

Halemak .. Pemuda Umno PP Kantoi Plak Dah ..

Niinndiaaaaa ... piiiiraahhhhhh

Punya la libang libu puak ni canang isu Masjid Bayan Mutiara macam cacing tak cukup air, menggelisah macam kucing hilang anak, macam radio tak cukup karan ..alih alih datang plak Kongres Melayu P.Pinang kasi pecah lobang .. tu dia aih ..apa lagi .. sila tepuk dahi sampai lebam .. kah kah kah kah

==========================

NGO Kongres Melayu Pulau Pinang hari ini mendakwa Umno merupakan pihak bertanggungjawab dalam memastikan bahawa tanah masjid di Bayan Mutiara tidak dijual kepada pemaju.

Presidennya Rahmad Isahak berkata, Umno yang menyertai pentadbiran Pulau Pinang sebelum ini sepatutnya telah memastikan bahawa tanah berkenaan dipecahkan kepada lot selepas pelan fasa 1 projek tersebut diluluskan majlis perbandaran pada 2006.

Katanya, Umno tidak bertindak untuk menggazetkan tanah berkenaan dalam tempoh satu tahun lima bulan, sebelum Pakatan Rakyat mengambil alih pentadbiran negeri itu pada 2008.

Rahmad mempersoalkan tindakan yang dilakukan Umno untuk memastikan bahawa tanah itu dipecah lot untuk dimilik Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP), memandangkan pelan yang diluluskan itu kini telah tamat tempoh.

Mengikut undang-undang, pejabat tanah tidak dapat mengeluarkan geran milik tanah kepada MAIPP, atau untuk memindahkan milikan tanah itu sekiranya tidak dipecah kepada lot, katanya.

"Apa yang telah Umno lakukan daripada 2006 hingga 2008, sebelum negeri itu diambil alih Pakatan Rakyat.

"Di mana bukti undang-undang bahawa tanah itu telah digazetkan dan dipunyai MAIPP seperti didakwa Umno," kata bekas kakitangan mahkamah itu lagi. - Sumber

==============================

2 hari lepas site diowang dengan bangganya suh LGE saman sebab nak tunjuk kebenaran konon ..

"Biar rakyat negeri ini tahu apa sebenarnya kerajaan negeri telah buat," katanya pada sidang media di sini hari ini sebagai mengulas laporan akhbar yang memetik Lim sedang menimbang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau kerana didakwa mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah dan berniat jahat mengenai isu penjualan tanah berkenaan.

Apalagi , PR kasi pertahan la Penang sebab kes mesti sebut lepas PRU, lepas tu jangan tarik hand brake .. kasi saman je sampai tak cukup tanah dia nak lari ... kah kah kah kah ... habih la lu anak Inche Mydin

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

4 comments:

  1. kah kah kah kah kah kah ini worang melayu tulin asli -musteriiiiiiiiiiii kasi saman juga baru ada akal kalooooooo=kah kah kah kah

    ReplyDelete
  2. perangai umno suka buat fitnah ....bila org bagi bukti dgn fakta yg kukuh dh menggelabah....depan tv3suku dn tv rtm (rumah tunggu mati) HENTAM PR ikut sedap mulut...jenis muka tak tau malu...

    ReplyDelete
  3. @Anonymous April 9, 2012 12:47 standard dah tu .. belum masuk mahkamah lagi .. sesilap nanti kalo dah sampai court case.. tetiba nyamar jadi penebar roti canai ... kah kah kah kah

    ReplyDelete
  4. Yennadei kutty.. kharkkkk phhtuuii. syohh syohh pooodahh.. Dalam surat beranak BAI ni meLAYU ke di catatkan????

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top