Tuesday, May 29, 2012

Tiba Tiba Amy Search Jadi Wira Pada Chai Ameno



kah kah kah .. 
Sakit perut wa gelak.
Kalo tengok kat twitter ngan FB
Macam nak runtuh dunia gegak gempita
Seolah olah Yusuf Qardhawi dah berfatwa ..
Bahawa k-pop itu halalan toyyibaaannn
kah kah kah kah kah

Ramai betul chai  menjerit kegumbiraan bila dapat tahu Amy search masuk ameno.

Ada plak yang kata PAS dimalukan sebab amy pernah digambarkan sebagai menyokong parti Islam..
La .. sekurang kurangnya dia tahu cemana nak hormat tuan guru 
Weyh .. Siti Nurhaliza pon pernah jumpa tuan guru le bhai ..
Masa nak jumpa siap lengkap bertudung penuh.. adakah dia PAS ?
kah kah kah kah 

Ello ..
Perkara gini sikit pon tak jadi faktor 'wow' pon bagi wa 
Malah takde perkara yang baru pon
dedulu Ogy Ahmad Daud pon gitu gak ..
Wardina pon gitu .. Abby Abadi pon gitu ..
Lain lah kalo tetiba Ust. Azhar Idrus kata nak join ameno
Mau tumbanglah meja makan sebab wa terkujut 
kah kah kah kah kah 

Weyh .. chai
Itu semua apa de hal .. hak memasing yang terjamin dalam demokrasi ..
Wa raikan perbezaan pendapat dan pandangan 
Moh le hayati demokrasi yang sebenar ..
Itu pon kalo luorang tau apa makna perkataan tu
kah kah kah kah kah

Artis masuk ameno itu lumrah
Apa kes.. ada member member rapat wa sendiri
Yang terpaksa isi borang ameno .. walau hati tak berkenan
apa nak buat .. terpaksa untuk cari makan 
So apa pon boleh jadi maaa

Berbanding artis yang join Pakatan
Itu isu yang memang 'world' - menongkah arus
sebab kita tahu diowang dah tahap condongkan periuk nasi memasing
silap silap memang terus babai pada dunia artis
tapi diowang tak kesah .. itu dunia punya cerita
kebenaran lebih utama bhai .. disebabkan itu wa salute.

Berbalik pada cerita Amy ..
Mengetahui beliau serba sedikit secara peribadi
Mungkin itu langkah terbaik untuk karier seni dia
So wa ucapkan .. moga dia sukses

Pada yang lelain tu memang wa tak heran 
Sebab kebanyakannya ahli abang adik ..
Mau marah abang kawasan karang .. haippp
kah kah kah kah kah

Nota : 
Yang wa pelik tahap gaban .. ada plak ameno cawangan dataran merdeka.. kah kah kah .. mana punya kariah plak tu ?
Awie masih dalam ban list wa, sebab banyak mulut terutama dalam kes Bob Lokman
Akil Hayy plak makin tenggelam dalam kabut .. huhuhu

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

1 comment:

  1. Salam Yob,
    undikan rahsia...masuk dan isi borang 100 kali, undi tetap rahsia!

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top