Friday, August 3, 2012

Lepas Tarik Balik Logo, Sekarang Lagu Pulak Belum Muktamad .. Gilak Dong Ah ~!!


Sangat dicurigai bahawa sesiapa sahaja yang terlibat dalam pencarian idea, pencetus, penghasilan logo, penciptaan slogan, penggubahan lagu dan apa sahaja yang berkaitan dengan sambutan Hari Kebangsaan pada tahun ini telah terkena sumpah ketulahan sehingga sikap mereka berubah menjadi ketidakketahuan tahap akut ... kah kah kah kah

Bermulanya dari isu slogan/tema Janji Ditepati yang telah menjadi bahan bualan dan pertikaian sehingga akhirnya membawa kepada penghasilan slogan baru bagi negeri negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat dengan tema "Sebangsa, Senegara, Sejiwa". 

Kemudian isu logo yang bermati matian dipertahankan oleh menteri warisan (rujuk foto). Logo yang menjadi lelucon dan senda gurauan  atas ke'sofistikated'an rekabentuk yang dipercayai bersumberkan ilham dari planet zebbulun itu.. kah kah kah

Apa yang pasti, setelah bersusah payah untuk mempertahankan 'masterpiece' nya, akhirnya menteri warisan terseungkur jua apabila ia dibentes manja oleh PM yang mengarahkan agar logo bangang tersebut ditarik balik dari penyiaran. Maka dengan senyum simpul yang memang khas milik beliau, dihikayatkan pulak bahawa logo itu cuma selingan dan buat gurauan dikala sepi .. kah kah kah.. padahal dah berapa banyak duit hangus untuk promosi web, banner, bunting dan placard.. hadoih .. apa pon tak bleyh ..

Baca juga



Ter'latest ni plak, lagu 'Janji Ditepati' diumumkan sebagai blom muktamad .. Rujuk - Sinar Harian. Weyh .. apa punya turr.. kah kah kah

Lu cakap je la, Rais warisan suh lu kaver line. Dah berminggu  kecoh diperkatakan orang, dibedal, didebik, di 'dislike' sampai makkin shining dahi si Rais, baru sekarang lu muncul bagitau lagu tu blom muktamad ? hadoiyai .. 

"Lagu ini belum finalise lagi. Kami olah dari peringkat ke peringkat sehingga ke tahap terakhir. Jika sudah diluluskan untuk ke peringkat final, baru kami akan muktamadkan."

A' ah ..  macam nak masuk juara lagu le plak siap ada peringkat peringkat sampai ke final ..  dah kena kutuk rapat kiri kanan, macam macam alasan plak yang nak direka cipta. Dah lah tak mengaku lagu ciplak, lirik plak tak langsung membawa makna, sekarang nak kata lagu ni ada makhluk hantu raya plak yang memandai upload sedangkan tak siap lagi .. apa bangsat punya spin .. kah kah kah kah

Jasnie menegaskan bukan mereka yang memuat naik lagu 'Janji Ditepati' di 'Youtube' kerana ia belum muktamad lagi. Mengenai proses awal penggubahan lagu 'Janji Ditepati', beliau menjelaskan bahawa mereka mengambil masa kira-kira dua hari untuk menghasilkan melodi berdasarkan lirik yang diberi.

Weyh .. Rais siap promote dalam twitter le dol .. macam macam lah luorang ni .. kalo semua tu free takpe .. ini berbayar .. dan kena ingat .. bukan duit mak bapak si menteri warisan .. apa punya turrrr ~!!

Selingan : Dengarkan juga labun menteri spinner di suatu ketika dulu .. hihihi -  Rais Yatim Sekadar Membenarkan Ucapan Beliau 22 Tahun Yang Lampau

Nota: Wa harap lagu ni terus dimuktamadkan sebagai lagu hari kebangsaan, disamping tidak lagi membuang duit dan masa rakyat Malaysia untuk menantikan hasilnya yang mungkin lebih kurang aje nanti,  ia nya juga bakal menjadi pemangkin kepada rasa meluat rakyat terbanyak pada kebejatan otak gerombolan .. kah kah kah

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top