Monday, April 23, 2012

TAGGED UNDER:

Reload : Selamat Datang Ke Planet Zebbulun


Nota : Entri ni asalnya diterbitkan pada 24 Jan 2011 ..uish ..dah setahun lebih dah ..wa republish balik sebab ada geng yang dah tanya apa maksud The Act Of Zebbulun yang jadi label pada beberapa posting wa sebelum ni .. kira refreshment post la gitew .. hiks hiks hiks

=============================

Wa dah lama bercita cita nak jadi angkawasan ke planet Zebbulun . Luorang tau tak kat mana planet tu ? Kalo luorang bebetul nak tau , sila daftarkan diri luorang kat kelas kajibintang , tapi kalo luorang masih takde jawapan, jangan salahkan wa , sebab nama planet tu pon wa tak pernah dengar .. siyes.

Ni wadehex tetiba wa nak cerita pasal planet plak dah ? ntah , mungkin tahap kewarasan wa dah layak untuk dibuat ujikaji demi kelangsungan teori RAHMAN yang 'suci'. Gila kentang . Weyh , kata ustaz yang mengajar wa masa wa masih lagi aktif dalam acara memanjat pokok jambu secara tak sah, dunia ni hanya pinjaman. Ustaz luorang ada ajar menda yang sama tak ? Mungkin ajaran Ustaz tu melekat kat jiwa wa sebab masa tu wa masih dalam kategori luhur murni bak bedak Safi, belum pandai nak korner sampai 360 darjah macam banyak Ostad yang ada skang ni .. kah kah kah .. eh apsal wa gelak ? padahal tadi wa seriyes. 

Attention weyh ... Kalo dah nama pon pinjaman, dah tentu le ada pemilik dia kan ? Sebelum tu wa nak tanya luorang, apa yang luorang faham pasal dunia ? Eh , wa tak berniat pon nak tiru cam Jalaludin Hasan dalam Who Want To Be A Millionaire, jawapan mudah jadi susah sebab dia bagi orang goyang, ceh. Dalam bahasa mudahnya, dunia ni lawan dia akhirat .. so luorang dah dapat tangkap tak apa tu dunia ? Bukan bumi ni je tau .. malah semua yang terdapat dalam alam maya ni .. er you know .. kah kah kah 

Balik pada Dunia Hanya Pinjaman. Bila dah kata pinjaman, so bukan le hakmilik yang kita boleh buat sesuka hatinya. Luorang follow ke idak ni ? ke luorang nak suruh wa bukak kelas pengajian untuk bagi penerangan secara tentatif ? eh .. tak boleh , wa takde tauliah, infact , wa takde kelayakan pon, DR MaZa yang pernah jadi Mufti Perlis pon kena tahan masa mengajar kat Selangor, apatah lagi wa yang nak jadi driver Mufti pon tak lepas .. kah kah kah

Adoih .. attention lagi sekali weyh .. bab Dunia Hanya Pinjaman tu, wa rasa luorang pon paham sendiri la, kita bukan pinjam keseluruhan sebab yang kita pinjam pon sekadar untuk diri kita. Tak caya ? Cuba luorang sesuka je masuk rumah orang lain kat taman perumahan atau kat kampung luorang, buat cam rumah sendiri, makan tido pakai semua kat situ, kalo luorang tak kena pelangkong ngan tuan rumah dah kira mujur bebenar .. sebab mungkin tuan rumah tu tahap wali. Tapi yang paling dekat ngan realiti, luorang akan bermalam kat lokap sebab menceroboh. Cuba fikir, kalo gitu je dah tak boleh , cemana luorang nak klaim sampai planet Zebbulun tu pon nak jadi hakmilik ? Mungkin wad psikiatri adalah tempat yang paling layak untuk fikiran gitu.. kah kah kah

Actually ni mungkin siri pertama dalam The Act Of Zebbulun . Wa nak ganti Karam Singh Walia yang tak abih abih ngan phrasing yang buat wa rasa nak nyuruk bawah meja . Banyak wording dia buat professor bahasa terpaksa mendaftar masuk ke kelas pemulihan .. kah kah kah .. luorang penah nengok burung kakak tua bagi salam ? paham paham sendiri dah le . So .. kalo luorang terpesona nak tau .. jap wa nak tiru cara Pak Nil .. bebuat muka chumel boyish gitu .. TUNGGU ~!!! 

Hint yang wa boleh bagi , para penduduk Planet Of Zebbulun ni rasa dia tak tertakluk ngan undang undang pemilik dunia ni, dia rasa Zebbulun ni tak termasuk dalam daftar cakerawala atau kalo luorang belajar sains ianya bernama Galaksi.. bukannya Galaksi Rock N Roller Kotaraya, tempat wa lepak masa memonteng dari skolah tahun 80an dulu .. kah kah kah.

Penduduk penduduk Zebbulun suka memperlecehkan sistem yang azali, suka berlagak suci mengalahkan wali, suka membohong tipu situ sana sini, suka kelentong pakcik makcik kat kampung, suka cakap makhluk yang macam diowang pantang dicabar .. tapi tau lak menikus bila diherdik makhluk dari planet Zalastra (ni lagi satu .. kat planet ni .. ketua dia berlakon porno .. kah kah kah) .. dapat tangkap ke idak ni ? adoih penat le cenggini .. ahhh .. wa nak gi kedai mamak jap .. nak beli roti canai ngan nasik lemak lauk kambing.. perghh..

Ok .. doakan wa mencapai cita cita wa untuk jadi angkasawan yang berjaya .. bukan orang sawan yang bergaya .. kah kah kah . Susah woo nak bernafas kat sana sebab wa dengar owang sana hidup bukan ngan bernafas pakai udara ... tapi pakai kabel optik bawah tanah sebesar peha denaso .. kah kah kah .. Cheers~!!

Nota : Untuk Sessi Pengenalan Sahaja ..Boleh Refer Salah Satu Entiti Kat Planet Ni
Makhluk 3, Makhluk 2 , Makhluk 1 

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

0 comments:

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top