Saturday, March 17, 2012

TAGGED UNDER: ,

Wanita MCA P.Pinang Dan Ayam Tua



Ketua Wanita MCA Penang, Tan Cheng Liang berasa sangat sedih dengan orang orang cina sebab beliau berasa dimalukan, dibuli, dihina dan diperkotak katikkan ketika menjadi panel dalam forum anjuran sokabar berbahasa cina di Dewan Perhimpunan Cina Pulau Pinang malam tadi.. jap .. wa nak gelak dulu .. kah kah kah kah kah

Alahai .. lembut betul jiwa beliau. Oleh kerana di 'boo' oleh hadirin, beliau berasa keselamatannya amat terancam dan perlu diiringi dengan anggota RELA untuk keluar dari dewan perhimpunan sambil sempat berikrar untuk terus bercakap perkara yang benar dan sama sekali tidak gentar dengan tindakan ganas tersebut.... jap wa nak gelak lagi ... kah kah kah kah kah

Apakah maksud perkara yang benar dan kenapa beliau di boo ?? .. wa petik skit dari Mkini ..

Kira-kira 1,000 menghadiri forum tersebut dan ditunjukkan klip video Tuan Guru Nik Aziz meminta wanita menutup diri mereka atau berpontesi menjadi mangsa rogol.

Apabila Tan menekankan ucapan seksis pemimpin Pakatan itu, penyokong mereka bertindak mengeboonya dan ada yang memanggilnya "Iao geh boh" (ayam tua), sambil berdiri dengan menuding ibu jari mereka ke bawah.

Adoih .. memang patut la ..
TGNA mintak suh pakai elok elok utk elak jadi mangsa rogol ..
Minah ni plak korner kata TGNA punya ucapan berunsur lucah ..
Gitu je ke standard IQ Ketua MCA Negeri .. ishk ishk ishk 
Sungguh mengasihankan .. kah kah kah kah

Weyh .. walopon simple .. tapi ada banyak gak moral of the story kat sini

  1. Tan lebih suka nengok pompuan pakai seksi seksi .. mungkin sebab Ketua Nasional dia sekang bernama Chua Sex Lek .. kah kah kah
  2. Tan gagal memahami maksud dari perkataan terus/direct yang tak perlu ditafsir .. kah kah kah 
  3. Baru kena boo & gertak ngan hadirin dah rasa keselamatan terancam .. kalo kena gertak ngan polis mungkin beliau terus tukar warganegara .. kah kah kah 
  4. MCA memang dah diketahui menentang keras unsur unsur Islamik.

Dan yang paling penting kat sini..hadirin yang dimaksudkan adalah mereka mereka yang berbangsa cina.. padahal yang diserang adalah TGNA yang menjadi ikon pada PAS. Mereka tanpa was was bangun dan menunjukkan reaksi tidak setuju dengan Tan sebab hakikatnya semakin ramai orang Tionghua yang kenal siapa TGNA berbanding orang melayu yang bermazhab humno .. waaaaa ... salute wo .. luorang kalo tak terasa kagum .. gi check denyutan jantung kat spital dengan serta merta .. mungkin luorang dah kena penyakit pemandulan keterujaan ... kah kah kah kah

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

1 comment:

  1. Hello I am Alisharesidennce,
    Could you please link my blog http://alisharesidence.blogspot.com/ to yours?
    Hope you are kind,

    Alisha

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top