Sunday, May 13, 2012

TAGGED UNDER: ,

Mesti Baca : Wahai Blogger .. Perhatikanlah Agenda Barat Ini


Hari ini wa terbaca satu info yang mungkin luorang sendiri pon dah terbaca. Wa tak pasti samada perkara ini disengajakan ataupun tidak, tapi yang pasti ia bebetul memeranjatkan dan membuat bulu ketiak wa berdiri .. kah kah kah 

======================

Wa telah mendapat info dari blogger lain... berkenaan alamat blog yg dimanipulasi...bagaimana mereka/yahudi manipulasi alamat blog kita?

buka link blog dibawah...(alamat blog ini)
buka 1 lagi browser lain dan buka pula link dibawah

apa bezanya? huruf "s" pada perkataan blospot dibuang...dan luorang akan terkejut kerana ia akan membawa luorang kepada website "Mega Site of Bible Studies"....

Ya...alamat blog akan sama dengan alamat kajian bible.... cubalah alamat blog yg lain, buangkan sahaja huruf "s" pada perkataan blogspot...ia akan membawa kita kepada website bible yg sama...pelik kan? bagaimana mereka lakukan?

siapa yg pernah guna IP Locator? cuba ketahui dimana alamat blog kita di "host"kan...
caranya:
1- pergi ke start>run
2- taip dan tekan
3- taipkan (letak la alamat blog anda)
maka akan keluarlah begini:



ambil ip no yg tertera, iaitu: 209.85.175.132
seterusnya buka website ip locator http://smart-ip.net (ini adalah salah satu dari banyak lagi web yg boleh locate nombor ip).

lepas tu masukkan nombor ip pada kotak nombor ip yg disediakan...biasanya dia akan terus detect ip no komputer yg sedang luorang gunakan seperti rajah dibawah...



tekan "enter" atau butang "locate"
inilah keputusannya:



keputusan menunjukkan file hosting blog kita terletak di Amerika...
sekarang cuba pula ping alamat blog yg telah dibuang "s" pada perkataan blogspot....
luorang akan dapati keputusan yg pelik iaitu:



ya...request "timeout" ... 100% lost...
cuba pulak ambil nombor ip tersebut dan letak pada website ip locator tadi...
dapat pulak lokasi hosting tu...di Amerika juga...walaupon kita ping, semua lost (failed), tapi kita dapat kesan lokasi...



erm...misteri sungguh...apakah ini juga merupakan 1 lagi perangkap yahudi? apakah ini juga salah satu perancangan rapi oleh mereka seperti di artikel ini dan ini?

mungkin hanya pakar2 IT, hackers, penggodam sahaja yg tahu bagaimana mereka buat... tapi segala perancangan mereka, tetap tidak akan dapat melawan perancangan dari Allah SWT..
wallahua'alam...
==========

Gitu la adanya sumber entri yang wa cilok dari blog mdsafkyo

Weyh .. wa buat gak eksperimen tu pakai address blog member contoh greenboc.blogpot.com, gigitankerengga.blogpot.com, wartamaya.blogpot.com, cenangau.blogpot.com dan banyak lagi .. memang semua menghala ke web yang sama.

Tapi lepas tu, wa buat carian bebas dengan menaip kepalahotakkau.blogpot.com, blogbangang.blogpot.com, zulsewel.blogpot.com .. aih .. semua ke situ gak .. kah kah kah kah

Kesimpulan yang tersimpul bagi wa, bukan sebab lu punya alamat blog tu canggih ataupun best tahap gaban, tapi apa je yang lu taip.. asalkan belakang dia ada blogpot.com .. pasti akan menuju ke sinun. Takyah le memeningkan hacker.. perkara gitu simple je. 

About Karmic Wheel
The karmic wheel is turning.., faster than before .., till the end of time, till the end of life.. the wheel is turning as we die
Follow me @drkarmic
Subscribe to this Blog via Email :

2 comments:

  1. xder kaitan ngan blogspot pun, diorg bli domain blogpot.com dgn tujuan utk redirect saper2 yg tersalah taip blogspot ke website diorg.. bnyk lg website2 camni

    ReplyDelete
  2. @bakri betul ... sensasi je tu .. lebih kurang macam parkdomain gak .. salah taip .. terus masuk ruang iklan .. tapi yang ni masuk ke sana sebab blogpot.com tu amik iras iras blogspot..

    ReplyDelete

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

© 2014 Debik Karmic. Designed by Bloggertheme9
Powered by Blogger.
back to top