Friday, April 20, 2012

Bersih 3.0 - Lagu Tema Mentari Kuning Menyala lah Beserta Lirik





Sebuah lagu yang dituliskan khas untuk BERSIH 3.0 yang bakal berhimpun di Dataran Merdeka pada 28 April 2012.

Wa tengok banyak yang berminat nak tau lirik lagu ni, so wa dengan selambanya sekodeng laman blog owner/pencipta dia sendiri dan secara gerakan silang telah mengepost lirik tersebut kat sini.


Mentari Kuning Menyalalah


Matahari diangkasa,
Teruslah kau menyala,
Limpahi bumi Malaysia,
Cahaya keadilan,




Dengan jiwa yang terang,
Kami bangkit menuntut,
Pilihan raya wibawa,
Hak setiap warga,




C/o:




Kita laungkan BERSIH,
Belantan perisai baja,
Siapakah akan gentar?
Bila tuhan bersama kita,




Dari kota dan desa,
Kami duduk dan bantah,
Demi bonda tercinta,
KUNINGlah seluruh kota.

by Amin Iskandar

2 comments , Luorang taknak komen ke ? :

ijoks2009 on April 20, 2012 at 10:03 AM said... [Balas Komen]

Blog ini sudah masuk list "Apa kata mereka"
dalam blog kami sokong tokguru.
Terimakasih kerana linkkan blog saya kat sini

Karmic Wheel on April 20, 2012 at 10:14 AM said... [Balas Komen]

@ijoks2009 Terima Kasih Tuan .. :)

Comment here

Kepada Member : Komen le bagi semangat
Kepada Pembaca : Komen le mana yg patut
Kepada Pencacai : Agak agak le kalo komen
Kepada Kaki Spam : Luorang takyah komen pon takpe ...Kah kah kah

 

Sama Sama Mendebik

Web / Blog PAS

Turut Mendebik

Sembang Je La

Site Info

free counters

Site Resources

Debik Karmic Copyright © 2011-12 Karmic Contact: Email To Karmic
Related Posts with Thumbnails